Desem pizza

Waarom maken wij bij Bastacosi ambachtelijke pizza’s op basis van desem.

De pizza zoals wij die nu serveren heeft een lange ontwikkeling doorgemaakt.
De smaak en kwaliteit zijn uiteraard altijd de belangrijkste factor geweest, maar ook hoe gezond de pizza kan zijn is een zeer belangrijk gegeven.
Hoe ga je om met de essentiële zouten en eventuele vetten.

Bij de start van Bastacosi werkten wij nog met bakkersgist.
Een groot nadeel van bakkersgist is dat het onwijs snel rijst en ook eenmaal in de maag nog voor onrust zorgt. Ook het afbreken van dit deeg in het lichaam kost veel energie.
Het grootste voordeel van desem is dat de afbraak van het voedsel al in de mond begint.
Door het zuur vh desem wordt er extra speeksel vrijgemaakt zodat het proces van afbraak sneller verloopt. Voor mensen die gevoelig voor gluten zijn is dit een groot voordeel. Vooral de gluten zijn moeilijk af te breken door ons lichaam.
Wij volgen ook geen standaard receptuur voor pizzadeeg, maar hebben ons deeg geheel zelf ontwikkeld tot wat het nu is. Dit heeft veel tijd en energie gekost, maar heeft ons wel geleverd waar wij kwalitatief naar streefden, een pizzabodem waar wij heel trots op zijn!
Het gehele proces hebben wij volledig in eigen beheer, dat is echt ambacht!